4.2.18

Jättecookie med tre sorters choklad




(bild och recept från koket.se)



Alltså den här kakan gick rätt upp på min topp-fem-lista över godaste efterrätter nånsin! Såååå god. Ät den halvljummen med vaniljglass. Och det smakar som en blandning mellan cookie och kladdkaka. För den ska vara kladdig! Så egentligen borde den heter Jättecookiedough. Har ni ätit Cokkiedough-desserten på Pizza Hut nån gång? Precis så här smakar den!




260 g vetemjöl (4 1/3 dl)
1 tsk bikarbonat
3 g salt (0,5 tsk)
170 g smör, smält
220 g ljust muskovadosocker (2,75 g)
100 g strösocker (lite mer än 1 dl)
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
200 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
50 vit choklad


Till servering:
vaniljglass



Gör så här:


1. 

Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 195 grader vanlig ugn. Förbered en plåt med bakplåtspapper.


2.

Siktar tillsammans mjöl, bikarbonat och salt och ställ åt sidan.


3.

Vispa ihop smält (avsvalnat) smör med muskovadosocker, vaniljsocker och strösocker med en slickepott. Tillsätt äggulan och sedan ägget och avsluta med de torra ingredienserna. Låt degen bara precis så ihop.


4.

Grovhacka chokladen och rör ner i smeten.


5.

Tryck ut en rund kaka cirka 2-3 cm tjock i mitten av plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-16 minuter. Låt svalna på plåten i 10 minuter och flyta sen över kakan på ett galler för att svalna eller och hållet.


6.

Servera med vaniljglass. 




Inga kommentarer: