21.2.18

Fisksoppa med lax och fänkål





(bild och recept: citygross)



4 port.


1 gul lök
1 fänkål
1 vitlöksklyfta
2 tsk rapsolja
1 förpackning hela konserverade tomater
1 msk tomatpuré
2 dl matlagningsvin
5 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 apelsin
1 tsk torkad timjan
2-3 tsk socker
1 tsk salt
2 krm peppar
1-2 droppar tabasco
500 g lax



Gör så här:


1.

Skala och strimla lök. Strimla fänkål. Skala och skiva vitlök tunt. Bryn allt glansigt i olja i en stor gryta. 


2.

Dela tomater i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med tomatjuicen från förpackningen.  Tillsätt tomatpuré, matlagningsvin, vatten, buljongtärningar, rivet apelsinskal, apelsinsaft, timjan, socker, salt, peppar och tabasco. Sjud på svag värme 30 minuter.


3.

Skär laxen i kuber. Ta av soppan från plattan och lägg i laxen och låt fisken tillagas några minuter på eftervärme.


4.

Blanda majonäs, dijonsenap och pressad vitlök till en aioli. Smaka av med salt och peppar. 


5.

Servera soppan med aioli och en bit bröd. 



Åhhhh så gott! Himmelskt!




Inga kommentarer: