27.1.18

Pasta med krämig laxsås





(bild och recept: citygrossmatkasse)



4 port.

tagiatelle

500 g laxfilé
1 röd paprika
0,5 purjolök
1 tsk curry
1 krm cayennepeppar
2 tsk flytande margarin
2 dl vitt matlagningsvin
1 fiskbuljongtärning
1.5 msk tomatpuré
1 tsk dragon
1 tsk körvel
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche



Gör så här:


1.

Ta bort skinnet från laxen och skär den i bitar.


2.

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.


3.

Tärna paprikan och strimla purjolöken. Fräs curry och cayennepeppar i margarin i en gryta. Lägg i paprikan och purjolöken, fräs på svag värme några minuter.


4.

Häll i matlagningsvin, smula över buljongtärning, blanda i tomatpuré, krydda med dragon och körvel. Slå sist i matlagningsgrädden. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.


5.

Rör i fraiche och lägg i laxbitarna och låt sjuda på svag värme tills laxen är klar. Servera med pasta.



Såååå gott! Jag skippade körveln. 




Inga kommentarer: