7.10.17

Indisk Chicken Korma




(bild och recept från citygrossmatkasse.se)



4 port.


1 gul lök
600 g kycklingfilé
2 tsk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsyoghurt
2 dl kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
0.5 lime
0,5 - 1 tsk salt

Kryddpasta:
1 msk rapsolja
1 tsk kanel
1 msk torkad koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
0,5 - 1 tsk kardemumma
0,5 tsk cayennepeppar
1-2 tsk malen ingefära


basmatiris
brocolli
färsk koriander



Gör så här:


1. 

Skala och hacka lök.


2. 

Skiva kyckling och bryn i olja i en stekpanna, ställ åt sidan.


3.

Blanda ihop alla torra kryddor till kryddpastan i en skål. Häll rapsolja i en stor gryta och tillsätt de torra kryddorna, lök och pressa ner vitlök.


4.

Blanda ner yoghurt, kokosmjölk, buljongtärning, limesaft och salt. Lägg i kycklingen och låt koka på medelvärme i ca 1 timme.


5.

Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.


6.

Blanda ner brocollibuktter i kycklinggrytan och låt puttra med några minuter på slutet. 


7.

Servera med ris och toppa med färsk koriander.




Inga kommentarer: