8.4.17

Leilas parmesanpommes






(bildkälla: koket.se)



4 port.


4-5 bakpotatisar
olivolja
3 kvistar färsk rosmarin
flingsalt
1 bit parmesanost
1-2 msk vit tryffelolja



1.


Tvätta och skär potatisen (med skal) i stavar. Låt med fördel ligga i iskallt vatten ett tag om tid finns. Annars spola i kallt vatten och låt torka på hushållspapper eller kökshandduk.


2.

Sätt ugnen på 225 grader, varmluft. Lägg potatisen på plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och salta med lite flingsalt. Blanda runt ordentligt så att du får olja på all potatis. Rosta i ugnen i ca 40 min till gyllene.


3.

Ta ut  och riv över rikligt med parmesan, strö över hackad rosmarin och ringla över tryffelolja (eller som jag gjorde, vitlöksolja). Blanda och servera genast. 



NJUUUUT!




Inga kommentarer: