20.4.17

Kryddstark laxgryta med ris






(bild och recept från citygrossmatkasse)



4 port.



2 dl ris, okokt
500 g lax
1 st gul lök
1 vitlöksklyfta
2 st morötter
2 tsk flytande margarin
1 tsk paprikapulver
1 tsk dragon
1 tsk oregano
2 krm cayennepeppar
1 burk krossade tomater
1 st grönsaksbuljongtärning
1 krm socker
2 krm svartpeppar



Gör så här:


1.

Tillaga ris enligt anvisningarna på förpackningen


2.

Ta bort skinnet från laxen och skär den i 2 cm kuber. Skala och hacka lök, vitlök och morötter.


3.

Hetta upp margarin och fräs paprikapulver, dragon, oregano och cayennepeppar några sekunder. Lägg i lök, vitlök och morötter och stek några minuter.


4.

Tillsätt krossade tomater och buljongtärning, låt puttra 3-4 minuter. Smaka av med socker och svartpeppar. Lägg i laxen och låt allt bli varmt. Servera med ris och sallad. 



Supergott! 



(1 port = 10 smartpoints enligt viktväktarna)






Inga kommentarer: