14.4.17

Gyllene kyckling- och rispanna






(bild och recept: viktvaktarna.se)



4 port.


600 g kycklingfilé
1 bit purjolök
250 g champinjoner
2 tsk olivolja
1 pkt saffran
1/2 tsk svartpeppar, grovmalen
1/2 tsk salt
2 1/2 dl ris, okokt
5 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 knippe persilja



1.

Skär kyckling, purjolök och champinjoner i mindre bitar och fräs i olja i en traktörpanna. Rör i saffran, svartpeppar och salt. Tillsätt riset och låt det svettas med i någon minut.


2.

Koka under tiden upp vatten och lös upp buljongtärning i vattnet. Häll det i pannan. låt allt småkoka under lock 20-25 mintuer tills riset är mjukt och all vätska kokat bort.


3.

Smaka av med salt och peppar och strö över hackad persilja precis innan servering. 



Så smidigt att laga och så gott! 

Den HÄR salladen är god att servera till.



(1 port = 7 smartpoints enligt viktväktarna)




Inga kommentarer: