2.3.17

Fisksoppa med aioli





(bild och recept viktvaktarna.se)



4 port.


0,5 gul lök
2 morötter
0,5 purjolök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 tsk rapsolja
1 förpackning krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 apelsin, skal och saft
5 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2,5 dl vitt matlagningsvin
1 tsk timjan
2 tsk socker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
300 g torsk
1 förpackning skalade räkor i lag


Aioli:
4 msk lättmajonäs
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap



Gör så här:


1.

Börja med aiolin. Blanda majonäs med pressad vitlök, dijon och en nypa salt. Ställ undan till servering.


2.

Skala och strimla löken, skiva morötterna och purjolöken och skär paprikan i bitar. Krossa vitlöken med en kniv. Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull utan att de får färg.


3.

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, rivet apelsinskal, apelsinsaft, vatten, buljongtärningar, matlagningsvin, timjan, socker, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda sakta i ca 20-30 min.


4.

Skär fisken i bitar och lägg i soppan. Låt sjuda ett par minuter tills fisken är precis klar. Överkoka inte! 


5.

Lägg ner väl avrunna räkor i soppan och låt bara bli varmt.


6.


Lägg en klick aioli i soppan och servera gärna med ett gott bröd.



Såååååå gott! Apelsinen var verkligen pricken över i:et! Och aiolin! Suuuupergott! 



(1 port = 4 smartpoints enligt viktväktarna)





Inga kommentarer: