11.12.16

Tiramisu med rom och pepparkakor





För en som älskar tiramisu var det givet att testa det här receptet. Gott alternativ med julsmaker. 



4 äggulor
4 msk strösocker
1 äggvita
500 g mascarpone (italiensk färskost)
1 citron
20 pepparkakor
1 dl kallt, starkt kaffe
1 msk romarom

Till garnering: kakao



Gör så här:


1.

Vispa äggulor och socker poröst. Vispa äggivtan till hårt skum. Vänd ner mascarponen och äggvitan lite i taget i äggulepöset. Riv det yttersta skalet av citronen och rör ner det.


2.

Lägg hälften av pepparkakorna i portionsglas eller i en form. Blanda kaffe med rom. Droppa hälften av kaffet över pepparkakorna. Bred på hälften av mascarponeblandningen.


3.

Lägg på resten av pepparkakorna och droppa över kaffe. Avsluta med mascarponeblandning.


4.

Låt stå minst 5 timmar i kylskåp (gärna över natten).


5. 

Sikta över kakao före servering.



Inga kommentarer: