26.12.16

Leilas Saffransskorpor





35 skorpor


100 g smör
2 påsar (1 g) saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver


1.

 Sätt ugnen på 175 grader.

2.

Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3.

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i bunken.

4.

Forma degen till tre längden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5.

Grädda längderna i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

6.

Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.

7.

Skär de varma längderna med en sågtandad kniv i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. 

8.

Torka skorporna mitt i ugnen ca 15 minuter. Jag tror jag hade mina skorpor inne dubbelt så länge, men det kan nog variera på ugn. 


Snåla inte på saffranet! Det ska smaka mycket saffran, så det är värt lyxen med två påsar.



(Recept från Leilas bok Sweet Christmas)



Inga kommentarer: