17.10.16

Kanelbullemuffins






ca 12 st


100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl


Fyllning:

1/2 strösocker
1 msk kanel
25 g rumsvarmt smör


Garnering:

kanel
strösocker


1.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör  ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt. 

2.

Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till hälften.

3.

Fyllning: mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel. 

4.

Fördela ut smörbladningen ovanpå smeten i muffinsformarna. 

5.

Fyll formarna med mer smet.

6.

Strö över lite kanel och strösocker över alla muffins.

7.

Grädda mitt i ugnen ca 13-16 min. 






Försvinnande goda. 
Men nästa gång blandar jag lite kardemumma i smeten för att få ännu mer kanelbullesmak... 



Originalreceptet hittade jag HÄR.



Inga kommentarer: