16.10.16

Höstpanna med färs, vitkål och champinjoner





God och mild asiatisk smak. Lite som innehållet i en god kinesisk vårrulle. 


(Recept och bild från citygrossmatkasse)


4 port.


4 port matvete (på burk)


400 g vitkål
1 gul lök
125 g champinjoner
raps/matolja
500 g blandfärs
2 krm svartpeppar
0,5 tsk salt
0,5 dl rårörda lingon
2 msk kinesisk soja
2 dl vatten



1.

Skölj matvetet noga.

2.

Strimla kålen fint. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Stek allt i olja i en stekpanna. lägg över i en gryta.

3. 

Stek färsen i en stekpanna tillsammans med peppar och salt. Lägg över i en gryta. Rör i matvete, linjon, soja och vatten. Låt sjuda i  ca 10 min.



Servera och njut!

Vi testade att blanda ner sweet chili och kinesisk soja och det gjorde att det blev lite mer sting på rätten. 


TIPS!
Blir det rester över, passar det kanon att göra piroger av resterna. HÄR är ett bra pirogrecept.




Inga kommentarer: