31.10.13

Råsockrade scones





Smarriga, söta scones. 



  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl råsocker
  • 125 g kallt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • 2 dl mjölk
  • Ägg, mandelspån och råsocker till pensling

1

Sätt ugnen på 250 grader.


2

Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.


3

Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. 


4

Vispa samman ägg och mjölk.


5

Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg. 


6

Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.


7

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker.



8

Grädda dina scones gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

(originalrecept från leila.se)



Inga kommentarer: