30.3.13

Påsktårta


(bild från ica.se)


Ingredienser

    Bottnar

    • 200 g sötmandel
    • 2 dl strösocker
    • 6 äggvitor från medelstora ägg (1 äggvita motsvarar ca 60 g)

    Fyllning och garnering

    • 6 äggulor
    • 1 1/2 dl strösocker
    • 4 dl vispgrädde
    • 1 msk majsstärkelse
    • 100 g smör eller margarin
    • 1 påse mandelspån (à 50 g)
    • hallon

    Sätt ugnen på 175°C.

    Rita 2 cirklar, ca 22 cm i diameter på bakplåtspapper (för 10 bitar). Smörj dem med matfett.

    Bottnar: Mixa mandeln i en matberedare eller mal den i en mandelkvarn. Blanda mandeln med sockret.

    Fyllning och garnering: Vispa ihop äggulor, socker, grädde, majsstärkelse i en kastrull. Lägg ner matfettet. Sjud krämen under omrörning på svag värme tills den blir tjock. Låt krämen kallna. Rosta mandeln i en torr het stekpanna.

    Lägg en botten på ett fat, bred på hälften av krämen, lägg på nästa botten och resten av krämen. Strö över mandeln.

    (originalrecept från ica.se)




    Inga kommentarer: