10.1.13

Thailändsk fläskfilé






Jisses, så gott! Svårt att sluta äta. Om man drar ner på vitlöken och pepparfrukten så kan den vara barnvänlig. Om inte barnen är extremt kinkiga med mat...



500 g fläskfilé
2-3 st purjolökar (jag nöjde mig med 1 st)
2-3 st vitlöksklyftor
1/2-1 st röd pepparfrukt, eller 1/2 - 1 tsk sambal oelek
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk ingefära, färsk eller 1 tsk malen
1 st köttbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt



Skär kötter i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda
skivor. Skal och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparn.
Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Salta och
peppra.


Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några
minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i
buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i
köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera direkt
med kokt ris.



(recept härifrån)




Inga kommentarer: