11.4.12

Korvstroganoff Provencale

God variant på den vanliga korvstroganoffen.

4 port.

4 port ris eller annat gryn
500 g falukorv
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 1/2 msk frysta örtkryddor Provencale
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

1.
Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.

2.
Strimla korven. Skala och finhacka löken.

3.
Bryn korven i matfettet. Tillsätt lök och tomatpuré. Stek tillsammans ca 1 minut och tillsätt tomatkross, örter och grädde.

4.
Krydda med salt och peppar. Låt puttra ihop ca 15 minuter.

5.
Servera stroganoffen med ris eller annat gryn.

(recept från ica.se)

Inga kommentarer: