3.3.12

Rosendahls morotskaka






Himmelskt god! Och ännu godare om du byter ut citronen mot lime.



Ingredienser

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk riven muskotnöt
2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
4 dl rivna morötter (4 dl rivna morötter motsvarar ca 250 g oskalade)
1 dl grovt hackade valnötter

Glasyr

200 g smör
200 g philadelphiaost eller annan naturell färskost
3 dl florsocker
pressad juice och rivet skal från 1 citron
2 tsk vaniljsocker



Gör så här

1.
Sätt ugnen på 175°C.

2.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna.

3.
Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar). Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

4.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda med övriga ingredienser till glasyren. Bre på kakan när den har svalnat. Dekorera med ätliga blommor, t ex ringblommor, gulört eller krasse.


(Bild och recept kommer härifrån)


Inga kommentarer: