1.1.10

Pepparkakscheesecake




Mitt i sommaren kan jag drömma om den här fantastiskt goda cheesecaken. Baka den dagen innan den ska serveras. Den blir bara godare efter nåt dygn i kylskåpet. Om den varar så länge...
Mäktig men supersupersupergod!


Kakbotten
25 st pepparkakor
75 g smält smör

Fyllning
800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
2.5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
0.5 tsk malen kryddnejlika
4 st ägg
10 st pepparkakor, ca

Glasyr
100 g philadelphiaost eller annan cream cheese
1 dl florsocker

Dekoration
Några pepparkakor




1. 

Sätt ugnen på 175 grader.

2. 

Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare.

3. 

Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.

4. 

Rör ihop cream cheese och socker.

5. 

Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.

6. 

Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

7. 

Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något.

8. 

Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.

9. 

Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.

10. 

Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.

11. 

Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.


Recept och bild ovan från Två systrars söta. 




Och så här blev min variant. 



1 kommentar:

Nilla sa...

Den där gillar jag! Måste göra den i år igen! (Vilken fin recept-blogg du har!)